spacing.gif (43 bytes)
spacing.gif (43 bytes)
   

Nationale Toekomstprijs daagt de jeugd uit

Ieder jaar beloont De Nationale Toekomstprijs goede ideeën voor een betere toekomst. Dit jaar is er ook een spannende wedstrijd voor de jeugd: De leukste straat is de straat van de toekomst.

De Nationale Toekomstprijs wil graag weten, hoe volgens jou je straat of je wijk er in de toekomst zou moeten uitzien. Hoe wonen we morgen, waar wordt gewerkt en hoe reizen we? Is er dan geen boom meer te bekennen of krijgt de natuur nieuwe kansen? 
Laat maar zien of horen, hoe jij denkt of droomt over de toekomst. Doe mee aan de wedstrijd ‘De leukste straat is de straat van de toekomst’. Dat kan op allerlei manieren: met een gedicht of opstel, met een tekening of schilderij, met een videoclip, met muziek, met een maquette ...

Spannende wedstrijd
Het is een echte wedstrijd voor drie leeftijdsgroepen: leerlingen basisschool, scholieren voortgezet onderwijs en studenten. Je kunt zelf meedoen of samen met anderen (b.v. met je klas of school). Een deskundige jury beoordeelt alle inzendingen en kent per leeftijdsgroep de prijzen toe: een hoofdprijs van ƒ2500, drie tweede prijzen van ƒ500 en tien aanmoedigings-prijzen van ƒ100.
De Thema-actie gaat op 1 maart van start met een spetterend optreden van Spike U! Theater voor en door jongeren. De jury bestaat uit Inger Marie Pedersen (studente Industrieel Ontwerp, TU Delft), Maaike Ankum en Josje Kappe (beide deelnemer aan het Nationaal Jeugddebat 2001), Hans Smit (Jeugdjournaal) en Gerrit Vledder (Code Name Future). Voorzitter is Tineke Netelenbos, minister van Verkeer en Waterstaat. 

Inzending van de werkstukken is mogelijk tot 10 augustus 2001 en op 
4 september 2001 zijn de winnaars bekend.
Dus pak pen en papier, penseel of videocamera, schaar en lijmpot en doe mee aan de wedstrijd ‘De leukste straat is de straat van de toekomst’!
Bij voldoende deelname zal een tentoonstelling worden ingericht op een goed toegankelijke locatie. 

Meer weten? Kijk op www.toekomstprijs.nl of neem contact op met:
De Nationale Toekomstprijs, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag. T: 070-4417080