spacing.gif (43 bytes)

Persbericht

03-04-2000

Tien Nederlanders doen mee met ‘Duurzame Duizendjes’:

Herman van Veen probeert duizend gulden duurzaam te vermeerderen 

Soest, 3 april. Herman van Veen heeft duizend gulden gekregen van de stichting De Nationale Toekomstprijs, met het verzoek om dit geld in een half jaar tijd op een duurzame manier te vermeerderen. Nog negen andere mensen kregen een ‘Duurzaam Duizendje’ van de stichting, die zich tot doel stelt verrassende initiatieven voor de duurzame samenleving onder de aandacht te brengen.

Met het geld koopt Van Veen het origineel en tien kopieën van een werk van een kunstenaar uit Zuid-Afrika. Zowel het origineel als de reproducties wil hij verloten. De opbrengst wordt gebruikt ter financiering van de kunstopleiding van een jong talent.

Negen andere deelnemers
Naast Van Veen proberen negen andere Nederlanders om een duizendje van de stichting De Nationale Toekomstprijs op een duurzame manier te vermeerderen. Dat wil zeggen op een sociale manier, met oog voor het milieu en voor de leefomgeving. Zo wil een deelnemer uit Beusichem een buurtbos realiseren via de verhuur van veertig bomen. Een proefproject in Nijmegen wil kinderopvang realiseren voor mensen met lage inkomens. Twee wijkagenten in Losser proberen overlast en schade in de buurt te verminderen door elektronische spelen ter beschikking te stellen aan een buurthuis.

Noot voor de redactie
Meer informatie kunt u krijgen bij het projectbureau van de stichting De Nationale Toekomstprijs, Zuid-Hollandplein 1, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag, telefoon 070 441 70 80 / 70 53, fax 070 441 79 11, email toekomstprijs@pzh.nl.